Grenzeloos Groeien - Jaarthema '16-'17

We zijn weeral gestart met het nieuwe scoutsjaar! Dit jaar is het thema Grenzeloos Groeien.
Op de overgang hebben jullie al een beetje kennisgemaakt met het jaarthema door jullie allemaal te pletter te dansen en allerlei opdrachtjes te doen. En zo de fantastische leidingsploegen, die jullie van dit jaar weer een topper zullen maken, te weten te komen.

Maar achter al deze toffe dingen, zit natuurlijk een betekenis. Waarom is het thema dit jaar Grenzeloos Groeien?
Dat vinden jullie hieronder in het tekstje van Scouts & Gidsen Vlaanderen:

Scouting is dé plek waar we samen, met vallen en opstaan, kunnen groeien. Je leert er al doende en op je eigen tempo, als op een veilige ontdekkingsreis. We trekken weg van bekende paden en kiezen samen welke grenzen we dit jaar willen verleggen. De kracht zit dit jaar in het woordje nog: "Ik kan dat niet" wordt "Ik kan dat nog niet". Ontdek, doe, leer en vooral: groei!

Als je nog meer te weten wil komen over het jaarthema klik dan zeker op deze link