Welpen - Kawellen

kinderen geboren in 2010-2009

De welpen houden zich vooral bezig met bos- en pleinspelen, speurtochten, knutsel- en kookactiviteiten, uitstapjes en nog veel meer. Elke vergadering (zo heet een scoutsactiviteit) is opgebouwd rond een bepaald thema waarin de leden zich mogen verkleden. Tweemaal per jaar gaan we met z'n allen op weekend en tijdens de zomervakantie organiseren we ook steeds een geweldig zevendaags welpenkamp ergens in het land. De hele welpentak staat in het teken van het Jungle Book. Daarom dragen de welpenleiders ook allemaal een naam van een personage uit het verhaal. Typisch voor de welpen is dat ze zelf dingen leren uitproberen en dat werken in groep centraal staat. Tijdens de vergaderingen zullen de leden vaak met elkaar moeten samenwerken om een bepaalde opdracht tot een goed einde te brengen of een spel te winnen. Een belangrijke gebeurtenis tijdens het zomerkamp is het beloftemoment, waarop de welpen op een traditionele manier iets aan zichzelf, de leiders en de groep "beloven", een werkpuntje waar ze tijdens hun tijd bij de scouts op zullen letten. Als dit alles je leuk lijkt, kom dan zeker eens een van onze fantastische vergaderingen uitproberen. Deze gaan door op zondagvoormiddag van 10u00 tot 12u30 op ons terrein aan de Wolvenbosdreef. We kijken ernaar uit om je te leren kennen!

De Welpenleiding

Valérie Smets - Zonsondergangsoranje bedachtzame coscoroba
Anke Peeters - Adriaquatisch marijn bedeesde ara
Tim De Mey - Hardwerkende anhinga
Cédrik Verstrepen - Warmhartige olifant

De Kawellenleiding

Nelle Mermans (Raksha) - Turquoise guitige tapit
Thomas Meyers (Mor) - Limoengroen oprecht sikahert
Lente van Put (Malchi) - Goedlachse pitta
Frederik Luyckx (Baloe) - Goedhartige lepelaar

Contacteer hen via: welpen.51ste@gmail.com en kawellen.51ste@gmail.com

Nieuws

Hier is ie dan, DE aankondiging voor het langverwachte kawelpenweekend van 16 tot 18 november.